Béres Ákos mondta rólam

2022.12.09

Az elmúlt 10 évem nem éppen az egészséges táplálkozásról és rendszeres testmozgásról szólt, így egyszer csak eljött az a szomorú pillanat, amikor rá kellett ébrednem, hogy alulról súrolom a 100 kg-ot. Igen csak nehezemre esett elfogadni ezt a tényt, így először a jól bevált strucc-politikát folytattam. Nem álltam mérlegre... :D Aztán valami átkattant a fejemben... Körülbelül olyan két éve fogalmazódott meg bennem először, hogy kezdeni kéne valamit az életemmel, egészség / fittség szempontjából. Először csak autodidakta módon elkezdetem tudatosabban (a kalóriák illetve a makrotápanyagok bevitelére odafigyelve) táplálkozni. Látszott ennek az eredménye, de nem voltam 100%-osan elégedett. Rájöttem, hogy ahhoz, hogy elérjem a célom, segítségre van szükségem. Így jutottam el Gyurihoz.

Elkezdtem célzottam személyi edzőt keresni. Két fontos szempontom volt: elérhető közelségben legyen, illetve valaki olyan legyen, aki nem tegnap kezdte a szakmát. Ma már, az említett első szempont nem olyan hangsúlyos, mert ha az ember megtalálja az "igazit", akkor lehet érdemes egy kis áldozatot (több utazást) hozni. Az hiszem alapvető emberi tulajdonság, hogy fontos számunkra a minőség. Gondoljuk csak például az autónkra, telefonunkra, csak hogy a legalapvetőbbeket említsem. Nincs ez másként akkor sem, amikor az ember személyi edzőt választ magának. Sőt itt talán még fontosabb, mint az élet más területein, hiszen végül is az egészségünkről van szó. Fontos, hogy az adott diéta helyesen kerüljön kialakításra és az sem utolsó szempont, hogy gyakorlatvégzés közben ne sérüljön meg az ember.

Egy közeli konditerem weboldalát böngészve figyeltem fel Gyurira. Szimpatikus volt, leginkább, amit írt magáról, az, hogy 30 éves szakmai múlt van mögötte, valamint az elért eredményei sem utolsók. Írtam neki pár sort, mivel nem teljesen volt világos számomra, hogy manapság, hogy és mint megy ez a "személyi edzős dolog". Ő egyből javasolta, hogy találkozzunk személyesen. Így is történt. Elmondtam, hogy mi célom, ő pedig megnyugtatott, hogy a kitűzött cél elérhető, így el is kezdtünk együtt dolgozni.

Eleinte eléggé lelombozó volt, hogy nálam 10 évvel fiatalabb kislányok nagyobb súlyokkal dolgoznak, mint én, de Gyuri segített ezen a frusztráción átlendülni és megnyugtatott, hogy a kislányok sem azokkal a súlyzókkal kezdték, amiket most a kezükben látok. Heti három alkalommal jártam hozzá, és e mellé jött még a diéta, amelyet tőle kaptam. Ennek kialakításánál figyelembe vette, hogy igen édesszájú vagyok, így sikerült olyan megoldást találni, amely mind az előbb említett vágyaimat kielégíti, mint pedig a végső célt szolgálja. Pár hónap közös munka után szembetűnő változáson ment keresztül a testem. Ekkor már tudtam, hogy innen csak egyfelé vezet az út: előre. A diéta jó, érzem a pozitív hatását, a közös munkát nagyon élvezem, egy két gyakorlat között, azért a viccelődésre, poénkodásra is van idő, és mindezzel javítom az életminőségem.

Ma már azt hiszem, ki merem jelenteni, hogy mind a diéta, mint a Gyurival való edzés, amiből már idő közben heti négy alkalom lett, az életem szerves része lett és kimondottan várom minden alkalmat!